Reklam
Reklam
Aort Damarı 3 Kat Büyüyen Hasta Ölümden Döndü!

Aort Damarı 3 Kat Büyüyen Hasta Ölümden Döndü!

28 Şubat 2023 - 11:49

Aort damarı olması gerekenden 3 kat fazla büyüyerek balonlaşan 66 yaşındaki hasta,  Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Göğsünde ağrı, sıkışma gibi şikayetleri bulunan 66 yaşındaki Z. K.nin, aort damarında tıpta anevrizma olarak ifade edilen balonlaşma saptandı. Normal bireylerde 35 mm genişliğinde olan aort damarının, hasta Z.K’de 82 mm genişliğe ulaştığı tespit edildi. Hayati risk taşıyan hasta, kendisini Düzce Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi doktorlarına emanet etmeye karar verdi.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinden Hastanemiz Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğine gelen hastanın yapılan tetkiklerinin ardından ameliyat edilmesine karar verildi.  Düzce Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İhsan Sami Uyar’ın başında bulunduğu ekip, başarılı bir operasyonla balonlaşmış aortu değiştirdi.

Hastanın aort damarının normalde olması gerekenden 3 kat fazla büyük olduğunu belirten Prof. Dr. Uyar,  hastanın aort damarının yırtılmadan bu zamana kadar gelmiş olmasının nadir yaşanan bir durum olduğunu vurguladı.  Aort yırtılmasının etkilerinin ölümcül olabildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Uyar, hastanın ameliyat sonrası takiplerinin iyi olduğunu ve sağlıkla taburcu ettiklerini ifade etti. 

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

 

 

Bu haber 861 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akçakoca Belediye Başkanını Makamında Ziyaret ettik
Akçakoca Belediye Başkanını Makamında Ziyaret ettik
İLKÖĞRETİMDE FİZİKSEL ETKİNLİKLER FİNALLERİ YAPILDI
İLKÖĞRETİMDE FİZİKSEL ETKİNLİKLER FİNALLERİ YAPILDI