Reklam
Reklam
Düzce’de umre semineri düzenlendi

Düzce'de umre semineri düzenlendi

23 Ekim 2023 - 11:45

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu aracılığıyla umre vazifesini yerine getirmek üzere Düzce'den kutsal topraklara gidecek olan 95 umreci “Umre Hazırlık Kursu Eğitim Seminerleri” ile bilgilendiriliyor.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde ilk olarak İl Müftüsü Osman Aydın konuştu.

Umre ibadetinin önemine değinen Müftü Osman Aydın şöyle dedi; “ Umre yolculuğu turistlik bir ziyaret değildir. Umre yolculuğu Kabe’ ye, Peygamberimize, Arafat’ a, Hendek Savaşı’ nın olduğu yerlere, Uhud Savaşı' nın olduğu mekanlara, şehitlerin efendisi Hz. Hamza’ nın ve diğer bütün şehitlerimizi ziyaret edildiği bir yolculuktur.

Bu yolculuk sadece sizin için değil sizin gönderenler için, sizin üzerinizde hakkı olanlar için, üzerinde yaşadığımız bu ülkemizin mutluluğu için, hastaların şifa bulması , dertlilerin deva bulması ve özellikle son zamanlarda televizyonlarda izleyip de üzüldüğümüz, gözyaşı döktüğümüz Filistin'deki, kadın, erkek, çocuk, çaresiz ve savunmasız insanların diğer Müslüman kardeşlerimizin vefatı ve sonrasındaki o zor durumlarını kurtulmaları için dua yolculuğudur “ ifadelerini kullandı.

Seminer İl Müftü Yardımcısı Yavuz Horoz’ un “ Ana Hatlarıyla Umre Menasiki, İbadet Bilinci ve Umre İbadeti ” İl Müftü Yardımcısı Talha Demirkaya’ nın , “Umrenin Hikmeti ve Umrede ki Sembollerin Anlamı” ve Şube Müdürü Cengiz Akça’ nın “ Hz. Peygamber (s.a.s.), Mescid-i Nebevi ve Medine” dersleri devam etti.

İl Vaizi Gülay Sözbir’ in "Kadınlara Özgü Konular “ dersi ile seminer sona erdi.

 

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

    Bu haber 1511 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum
    Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
    İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
    Akçakoca Tarihi Çarşının önemli konukları vardı
    Akçakoca Tarihi Çarşının önemli konukları vardı
    Akçakoca'da ormanlar temiz
    Akçakoca'da ormanlar temiz