Reklam
Reklam
Düzce İli Somut Olmayan Kültürel Miras Toplantısı...

Düzce İli Somut Olmayan Kültürel Miras Toplantısı Gerçekleştirildi.

13 Ocak 2024 - 12:37

Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, İl Müdürümüz Sayın Esra ALEMDAROĞLU’nun Başkanlığında, 11 Ocak 2024 tarihinde, Düzce İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Konferans Salonunda "Düzce İli Somut Olmayan Kültürel Miras" toplantısı gerçekleştirilmiştir.

İlimizin “Somut Olmayan Kültürel Miras” değerlerinin tespit edilerek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce değerlendirilmesi amacıyla ilgili kurum yetkililerin katılımıyla toplantı yapılmıştır.

Müdürlüğümüz koordinasyonunda yürütülen “Somut Olmayan Kültürel Miras Çalışmaları” kapsamında bugüne kadar 10 Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurumuz Bakanlığımızca “Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri”ne kaydedilmiştir.

Bu unsurlar; "Savat Gümüş İşlemeciliği, Kabartma Sanatı/ Gravür, Çerkez Kemençesi Yapımcılığı, Aşta ve Aşta Kesme Usulü, Kaplandede Dağı Yağmur Duası, Efteni Gölü Efsanesi, Düzce Leperüş Oyunu, Kaldirik Otu, Melengüçceği Tatlısı ve Sobacılık’tır.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün, İlimizin kültür hayatına katkı sağlayacak olan “Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurlarını” tespit etme çalışmaları devam etmektedir.

Konu ile ilgili olarak Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan basın bülteninin yazılı ve görsel basın yoluyla kamuoyuna duyurulması hususunda;

Bilgilerinize ve gereğini arz ederim. 12.01.2024

 

Esra ALEMDAROĞLU

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

 

Bu haber 1046 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Aktaş Şelalesi Yürüyüş Parkuru ve Eko-Turizm Alanı Tanıtım Gezisi yoğun katılımla gerçekleşti.
Aktaş Şelalesi Yürüyüş Parkuru ve Eko-Turizm Alanı Tanıtım...
Turizm Haftası Kutlamaları Kapsamında Akçakoca İlçemizde Bulunan Aktaş Şelalesi Eko-Turizm Alanı ve Doğa Yürüyüş Parkuruna Tanıtım Gezisi Düzenlendi.
Turizm Haftası Kutlamaları Kapsamında Akçakoca İlçemizde...