Reklam
Reklam
Düzce Üniversitesi Öğrencileri Dijital İletişim Becerileri...

Düzce Üniversitesi Öğrencileri Dijital İletişim Becerileri Konusunda Bilgilendirildi

16 Mayıs 2023 - 16:37

Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ‘‘Dijital İletişim Becerileri” başlıklı çevrim içi etkinlikte, Gölyaka Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Dr. Nurgül Soydaş dijital iletişim becerilerinin ne olduğu ve konuyla ilgili yapılması gerekenler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Öğr. Gör. Yasemin Olğaç Akar’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda Öğr. Gör. Dr. Nurgül Soydaş, iletişimin anlamıyla ilgili araştırma sonuçlarından bahsederek, iletişimin aslında bizi hiçken çok, çokken hiç yapma gibi büyük bir boyutu olduğunu vurguladı.

Yapılan araştırmalara göre işverenler tarafından bir kişi işe alınmak isteniyorsa ilk olarak bireyin ismini Google’da arattırdıklarını ve birey hakkında hiçbir şey bulunamıyor ise bireyi riskli olarak değerlendirdiklerini söyleyen Soydaş, bireylerin günümüz iletişim aracı olan sosyal medyayı etkili ve aktif bir şekilde kullanmalarını tavsiye etti.

Sosyal medyayı işine adapte edebilen, aktif olarak kullanabilen bireylerin muazzam bir başarı sağladıklarını düşündüğünü söyleyen Öğr. Gör. Dr. Nurgül Soydaş, bireylerin mesleğiyle ilgili yapıyı duyurmak istemesi, kendisiyle ilgili bir şeyleri görünür kılmak istemesi, kendisi veya işi ile alakalı süreci etkili bir şekilde kılmak istemesi amacıyla bu platformları kullandıklarını yapılan çalışmaların gösterdiğini söyledi.

Dijital ortamda kişinin varlığının kabul edildiğini gösteren durumlar veya dikkate alınmadığını gösteren davranışların nasıl olduğu konusunda örnekler veren Soydaş, iletişim kurarken her zaman detaylara yer verilmesini, mesajı gerçekten okumak için zaman ayrılmasını ve sorunlar üzerine düşünüldüğünün gösterilmesi ve karşıdaki kişiye değer verildiğinin hissettirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Dijital dilimizde mesajın içeriğini uzunluk, karmaşıklık ve samimiyet olmak üzere üç durumda değerlendiren Öğr. Gör. Dr. Nurgül Soydaş, uzunluk konusunda, kişinin düşüncelerini veya fikirlerini bir veya iki mesaja sığmayacak şekilde ise mail yolunu tercih etmesini ve mesajda altı çizili sözcükler, resim veya dosya eki kullanmaktan kaçınmamasını, karmaşıklık konusunda; yazılan mesajda alınmak istenilen cevabı alabilecek yapının oluşturulmasını,  samimiyet konusunda ise;  gönderilecek olan mesajda hangi ifadelerin bulunması gerektiği konuları hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Son olarak; yazmadan önce düşünülmesini, doğru iletişim kanalının seçilmesini ve gönderilen mesajdaki ayrıntılara odaklanılmasının gerekliliğine vurgu yapan Öğr. Gör. Dr. Nurgül Soydaş katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Bu haber 730 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akçakoca Ziraat Odasınca Köy Muhtarları toplantısı gerçekleştirildi
Akçakoca Ziraat Odasınca Köy Muhtarları toplantısı...
Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Cumayeri Dokuzdeğirmen ve Harmankaya Köyleri Arasındaki Parkurda Rafting Etkinliği Düzenlendi
Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Cumayeri Dokuzdeğirmen ve...