Reklam
Reklam
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Önlük...

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Önlük Giyme Onuru

24 Kasım 2022 - 15:07

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen “2022-2023 Akademik Yılı Önlük Giydirme Töreni” Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şahin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir, Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, öğretim üyeleri, Tıp Fakültesi öğrencileri ve aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Öksüz, aileleri ve öğrencileri uzun ve yorucu bir süreçten geçtikleri için tebrik ederek sözlerine başladı. Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerini, erdemli ve donanımlı hekimler olarak yetiştireceklerine işaret eden Prof. Dr. Şükrü Öksüz; beyaz önlüğün, temizliği, saflığı, aydınlığı, adaleti ve sabrı temsil ettiğini dile getirdi.

Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay konuşmasında, beyaz önlüğün sadece bir önlükten ibaret olmadığını ve yaşam şekli olduğunu ifade etti. Beyaz önlüğün hekimlere ağır sorumluluklar yüklediğini söyleyen Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Düzce Üniversitesi öğrencilerine şimdiden kolaylıklar dileyerek hayırlı olmasını temenni etti.

Programda konuşan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şahin, öğrencilerin beyaz önlükleri giyerek etik bir dünyaya başladıklarını belirtti. Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 30 yıllık köklü bir fakülte olduğunu dile getiren Prof. Dr. İdris Şahin, 40 anabilim dalı, 12 bilim dalı, nitelikli akademik kadrosuyla seçkin bir fakülte olduklarını sözlerine ekledi. Tıp Fakültesi’nin; Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) ilk 20’de olduğuna, ölçme ve değerlendirme ile beceri karnesi uygulamalarıyla ilkleri gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Hekimliğin 10 bin yıllık geçmişe dayanan bir meslek olduğunu dillendiren Prof. Dr. Şahin, öğrencileri; hikmetli, onurlu, çalışkan bir hayatın beklediği değerlendirmesiyle konuşmasını noktaladı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir; onur verici bir programda bir araya geldiklerini ifade etti. Seçkin akademik kadroya sahip Tıp Fakültesi, güçlü altyapısı bulunan Hastanesi ile Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin, başarılı bir eğitim göreceklerini dile getiren Prof. Dr. Nedim Sözbir, öğrencileri tebrik ederek vatana millete hayırlı hekimler olmaları temennisiyle sözlerini sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından önlük giydirme törenine geçildi. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şahin ve öğretim üyelerinin ellerinden beyaz önlüklerini giyen Tıp Fakültesi öğrencileri, hekimlik mesleğine adım atmanın onurunu ve heyecanını aileleriyle birlikte yaşadı.

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

 

 

Bu haber 816 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Selçuk Aslan; iftar sonrası Düzce Arama Kurtarma Derneği (DAKE)'ni ziyaret etti.
Vali Selçuk Aslan; iftar sonrası Düzce Arama Kurtarma Derneği...
Akçakoca’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları devam ediyor.
Akçakoca’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası...