Reklam
Reklam
DÜZCE’YE ORHAN VELİ İZİ… ÜNLÜ ŞAİRİN DÜZCE ŞİİRİ...

DÜZCE’YE ORHAN VELİ İZİ… ÜNLÜ ŞAİRİN DÜZCE ŞİİRİ SERGİLENİYOR… ÜNLÜ ŞAİRE SAHİP ÇIKILDI…

29 Kasım 2023 - 14:24

Emekli Öğretmen Ali ÖZKAL’ın girişimleri ve Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destekleriyle Türk dünyasının önemli şairlerinden biri olan  Orhan Veli KANIK’ın Düzce’ye ithafen yazdığı “Yol Türküleri” şiiri Düzcelilerin beğenisine sunuldu.

Türkiye’nin ünlü şairi  Orhan Veli, vefatının 73’üncü yıldönümünde Düzce’de anıldı. Emekli Öğretmen  Ali ÖZKAL’ın girişimleri ve Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü İlknur AYNAN’ın destekleriyle hazırlanan “Orhan Veli KANIK” bilgilendirme tabelası Müdürlüğe bağlı Turizm Danışma Ofisi önünde Düzcelilerle buluşturuldu. Programa İl Müdürü İlknur AYNAN, Emekli Öğretmen  Ali ÖZKAL, Müdürlük çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

DEĞERLERİMİZ KORUNUYOR

İl Müdürü konuşmasında, “Kentlerin tarihi izleri, kent kimliğinin oluşması açısından önemlidir. Bu izlerin korunması ve sürdürülebilirliği, o kentin kimliğinin korunmasına ve gelişimine katkı sağlar. 36 yıllık ömrüne birçok şiiri sığdıran Orhan Veli'nin Düzce ile ilgili yazdığı şiirini ölümsüzleştirmek istedik ve Ali ÖZKAL ile birlikte bu eseri ortaya çıkardık. Düzce’den iz bırakarak geçen Orhan Veli’yi, Düzcelilerin de gönlünde iz bırakmasını istedik. Bu eserin hazırlanmasında bizlerden desteğini esirgemeyen Oksijen Medya Yönetim Kurulu Başkanı  İslam KELEŞ’e teşekkür ediyorum. Vefatının 73’üncü yıldönümünde ünlü şair Sayın Orhan Veli KANIK’ı saygıyla anarken bu eserin ortaya çıkmasında büyük emeği geçen  Ali ÖZKAL’ın şahsında tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” ifadelerinde bulundu.

Orhan Veli Kanık’ın eski Akçakoca Caddesi ile Gaziantep Caddesinin kesiştiği noktada bulunan Yeşilyurt Otelinde misafir olduğunu kaydeden Sayın Ali ÖZKAL, “Orhan Veli Düzce’mizde konaklamış ve “Yol Türküleri” şiirini bizim için yazmıştır diyerek, bu değerin tüm Düzcelilere duyurulması için destek veren İl Müdürüne teşekkür etti.

YOL TÜRKÜLERİ

Düzce yolu düz gider,

Aman bir edalı kız gider.

Düzce'deyim Yeşil Yurt Oteli'nde.

Otelin önü çarşı,

Salepçiler salep satar otele karşı.

Yine dertli geçirdim geceyi,

Şarkılar, türkülerle:

Evlerinin yüzü aşı boyası,

İnsaf bilmez yüreğine acı değesi,

Duyduğumdan beterini duyası.

 

+6

Tüm ifadeler:

44

Bu haber 849 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akçakoca Ziraat Odası Fındık Üreticileri ile Görüştü: 2024 Fındık Müdahale Alım Fiyatı 180 TL/kg Olmalı
Akçakoca Ziraat Odası Fındık Üreticileri ile Görüştü: 2024...
Milli İrade Platformu’ndan Netanyahu’ya tepki
Milli İrade Platformu’ndan Netanyahu’ya tepki