Reklam
Reklam
Ekslibris Üzerine Seminer & Workshop Gerçekleştirildi

Ekslibris Üzerine Seminer & Workshop Gerçekleştirildi

29 Aralık 2022 - 10:59

Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Ekslibris Üzerine Seminer & Workshop” adlı etkinlik, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı Öğr. Gör. Sevgi Bayram Korkut moderatörlüğündeki programa, Düzce Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Semra Bayram konuk oldu. Etkinlikte, ekslibris kavramının; kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları, üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı, küçük boyutlu özgün yapıtlar olduğu, bir nevi kitabın kartviziti ya da tapusu anlamına geldiği ifade edildi.

Ekslibrisin; kitabın sahibini tanıttığı, onu yücelttiği ve kitabı ödünç alan kişiye geri getirmesi konusunda uyarı gibi mesajlar içerdiğini dile getiren Semra Bayram, ekslibrisin yer aldığı kitabın değil, kitap sahibinin bir göstergesi olduğunu, kitap ile kitap sahibi arasındaki bir bağı ifade ettiğini sözlerine ekledi.

Geçmişten günümüze ekslibrisin sanat tarihindeki yeri ve önemi gibi konular üzerine örnek eserlerin katılımcılarla paylaşıldığı etkinlik sonunda, “Kitabım Bana Özel” sloganıyla, kişiye özgü bir ekslibrisin nasıl meydana getirileceği uygulamalı olarak anlatılarak oluşan kalıptan baskılar alındı. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

.docx

Düzce Üniversitesi-Haber Metni.docx

14 KB

Bu haber 8964 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
IPARD III 1. başvuru çağrı programı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi
IPARD III 1. başvuru çağrı programı tanıtım toplantısı...
 Köylere Hizmet Görürme Birliği 2024 yılı Nisan ayı olağan Genel Kurulu yapıldı.
Köylere Hizmet Görürme Birliği 2024 yılı Nisan ayı olağan...