Reklam
Reklam
EYT’lilere müjde! Hem bayram ikramiyesi hem de en az 1.5 maaş...

EYT'lilere müjde! Hem bayram ikramiyesi hem de en az 1.5 maaş yatacak!

Mart ayında başvuran EYT'liye müjde geldi. EYT emeklilerinin hesabına hem bayram ikramiyesi yatacak hem de en az 1.5 maaş alacak

21 Mart 2023 - 11:15

EYT düzenlemesi ile birlikte milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılanlar mağduru SGK merkezlerine giderek veya e-Devlet üzerinden emekli olmak için başvuru yaptı. Mart ayında emeklilik için müracaat eden EYT'lilere müjde geldi. EYT emeklileri hem bayram ikramiyeleri alacak hem de enflasyon farkı eklenen maaşlarını alacak. Üstelik EYT emeklilerine ilk maaşlarında en az 1.5 maaş yatacak. Bunun için en önemli kriter başvuru tarihleri.

EYT düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yıllardır emekli olmayı bekleyen ancak yaş kriteri nedeniyle emekli olamayan yüz binlerce vatandaş EYT emeklisi olabilmek için başvuru yaptı.

Mart ayında emeklilik başvurusu yapan EYT'liler Nisan ayında Ramazan Bayramı ikramiyesi Haziran'da ise Kurban Bayramı ikramiyesi alacak.

Emeklilerin tamamı Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde herhangi bir şarta bağlı olmadan bayram ikramiyesi alıyor. Bayram ikramiyesi yeni emekli olanlara da ödendiği için EYT'liler açısından bu imkan doğuyor. Bu ay emeklilik için müracaat eden EYT'liler ve diğer hak sahipleri için emekli maaşı hesabı 1 Nisan'dan itibaren başlayacak. Bu emekliler tahsis numarasının son rakamına göre Nisan'ın 17'sinden itibaren peşin olarak Nisan-Mayıs maaşlarını alacaklar.

 

TÜM EYT'LİLER EN AZ 1.5 MAAŞ ALACAK

Bu emeklilere ayrıca 1 Nisan'dan maaş günlerine kadar olan bölüm de fark olarak yatırılacak. Böylece tüm EYT'liler ilik ödemelerinde en az 1,5 maaş almış olacaklar. Örneğin maaş günü ayın 20'si olan bir EYT'li önce 20 Nisan-20 Mayıs arasındaki maaşını peşin olarak alacak.

Bu EYT'liye ayrıca 1 Nisan-20 Nisan arasındaki bölüm için de fark yatırılacak. Daha önceki uygulamalarda olduğu gibi bu yıl da tüm emeklilerin maaşlarının bayramdan önce ödenmesi söz konusu olabilir. Bu durumda herkes maaşını Bayramdan önce alabilecek. Ancak yoğunluk dolayısıyla yetişmemesi durumunda EYT'liler mayıs ayında 2 emekli maaşı ve Nisan farkını toplu olarak alacak. burada bir hak kaybı yaşanmayacak.

 

MART AYINDA BAŞVURANLAR ALABİLECEK

Emekli ikramiyesi ise Mart ayında başvuran tüm emekliler için geçerli olacak. Bu emekliler ilk bayram ikramiyelerini Nisan ayında bayramdan önce almış olacaklar. Dolayısıyla Mart ayında emeklilik için müracaat eden tüm EYT'liler nisan ayında Ramazan bayramı ikramiyelerini alacaklar. Bayram ikramiyesi alabilmek için Mart ayında başvurmuş olmak yetecek. Daha sonra başvuranlar ise kurban bayramı ikramiyesi alacaklar.

 

İKRAMİYE OLARAK KAÇ LİRA ÖDENECEK?

Mevcut uygulamada emekliler her iki bayram için 1.100 TL'den toplamda 2.200 TL bayram ikramiyesi alıyorlar. Ancak bu sene bu ikramiyenin artırılması da söz konusu. Bu konuda bir karar alındığında emeklilere duyuru yapılacak ve yeni rakam yatırılacak. Ancak bir değişiklik olmaz ise Nisan ayında hak sahibi her emeklinin ve EYT'linin hesabına 1.100 TL yatırılacak.

Mart ayında müracaat eden EYT'liler Nisan ayında Ramazan bayramı ikramiyelerini aldıktan sonra Haziran ayında ise ikinci ikramiyelerini Kurban bayramı öncesinde hesaplarında görecek. EYT'liler bu ikramiyelerini aldıktan sonra 3 Temmuz'da açıklanacak 6 aylık enflasyonu bekleyecek. Bu tarihte açıklanacak 6 enflasyon oranı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına aynen yansıtılacak.

Emekli Sandığı emeklileri için ise toplu sözleşme zammına ilaveten fark oluşturacak. Burada daha önceki dönemlerde olduğu gibi enflasyon artışının üzerine bir refah payı verilmesi de söz konusu olabilecek.

# EYT, SGK, Emeklilikte Yaşa Takılanlar, ikramiye, emekli, Resmi Gazete

Bu haber 1719 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Düzce Üniversitesi Acil ve Afet Yönetimi Önlisans Öğrencilerine Yönelik Temel İlk Yardım Eğitimi Düzenlendi.
Düzce Üniversitesi Acil ve Afet Yönetimi Önlisans Öğrencilerine...
9 Günlük Tatilde Akçakoca İlçemiz Yoğun İlgi Gördü
9 Günlük Tatilde Akçakoca İlçemiz Yoğun İlgi Gördü