Reklam
Reklam
Güncel Sanatta Ekolojik Yansımalar Konusu Ele Alındı

Güncel Sanatta Ekolojik Yansımalar Konusu Ele Alındı

26 Kasım 2022 - 12:24

 

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü tarafından düzenlenen “Güncel Sanatta Ekolojik Yansımalar” başlıklı panel, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programın ilk konuşmacısı Doç. Dr. Burcu Günay, “Tualden Çıkıp Mekana Yayılan Manzara” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Farklı yüzyıllara ait tablolarda sanat ve mekân ilişkilerini yorumlayarak izleyicilerle paylaşan Doç. Dr. Burcu Günay, insan ve doğa arasında kurulmak istenen bağı örneklerle açıkladı.

Programın diğer konuşmacısı Doç. Dr. Burhan Yılmaz, “Ağırlık ve Hafiflik Bağlamında Çağdaş Sanat ve Doğa” başlıklı konuşmasında, ağırlık ve hafiflik konusunun evrenselleşmesi sürecine değindi. Fransa’da başlayan ilk ölçüm standartlaştırılma çalışması hakkında bilgiler aktaran Doç. Dr. Burhan Yılmaz, daha sonra günümüze kadar gelen çalışmalardan söz etti.

Programın bir diğer konuşmacısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Örs “Çağdaş Sanatta Ekolojik Yaklaşımlar” başlıklı sunumunda, 19 yüzyıl sonundan 20. yüzyıl başına kadar sanatın doğayla olan doğrudan ilişkisini koruduğunu ifade etti. Sanayileşmenin son hamlesiyle birlikte, kentlerin dönüştüğünü ve insanın daha önce doğada aradığı gerçekliğini artık başka düzlemlerde aramaya başladığını dile getirdi. Günümüzde doğayı yeniden keşfetme ve tekrar doğaya yönelme durumunun ortaya çıkmaya başladığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Örs, doğanın yeniden keşfinin bir anlamda insanın kendisini tanıması şeklinde değerlendirdi.

Programın son konuşmacısı Doç. Dr. Lütfi Özden ise “Çağdaş Sanatta Doğada Bozulma” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Bozulma kavramının çok farklı başlıklar altında ele alınabilecek bir kavram olduğunu belirten Doç. Dr. Lütfi Özden; günümüzde çok yaygın bir içeriğe sahip olan kavramı farklı açılardan ele aldı.

Program, Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

 

 

Bu haber 452 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ı Konuk Etti
Vali Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ı Konuk Etti
Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda Turizm Haftası Etkinlikleri Başladı
Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda...