Reklam
Reklam
Güneş Enerjisi Sistemleri Derinlemesine Değerlendirildi

Güneş Enerjisi Sistemleri Derinlemesine Değerlendirildi

13 Mayıs 2022 - 11:10

Düzce Üniversitesi Temiz Enerji Kaynakları Araştırma Merkezi (DÜTEM) ve Düzce Meslek Yüksekokulu iş birliği ile düzenlenen “Güneş Enerjisi Sistemleri: Elektrik Üretimi, Depolama ve Elektrikli Araçlar” başlıklı söyleşi çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Programın moderatörlüğünü gerçekleştiren Düzce Meslek Yüksekokulu ve DÜTEM Müdürü Doç. Dr. Ali Etem Gürel; Türkiye’nin kurulu gücü içerisinde güneş enerjisi santrallerinin payının %8’e ulaştığına ifade ederek, Türkiye’nin enerji ve emisyon azaltımı konusundaki hedeflerine ulaşmada güneş enerjisinin kritik önem taşıdığına değindi ve sözü konuşmacı Kerem Çilli’ye bıraktı.

Dünya ve Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyeli ile konuşmasına başlayan Çilli, Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyeli açısından oldukça şanslı bir konumda yer aldığından bahsederek, Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında güneş panellerinden elektrik üretim kapasitemizin oldukça yüksek olduğuna değindi.

Güneş enerjisinden elektrik üretimini sadece saha kurulumları ve büyük uygulamalar olarak düşünmemek gerektiğinin altını çizen konuşmacı, günümüzde mimari tasarımın da etkisiyle oldukça inovatif çözümlerle yapıların, kendi elektriğini karşılayabileceğini ve böylece her birimizin “Üreten Tüketici” olabileceğini söyledi ve bu konuda küresel ölçekte örnekleri katılımcılara aktardı.

Elektrikli araçlara olan ilginin ve elektrikli araç şarj istasyonlarına yönelik teşviklerin sevindirici olduğuna işaret eden Kerem Çilli, mevcut şebeke altyapımızın bu yoğun enerji tüketimine karşı güçlendirilmesi ve yeni kurulacak şarj istasyonlarının da mutlaka güneş enerjisi destekli olması gerektiğine vurgu yaptı.

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

 

 

Bu haber 4398 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akçakoca Belediye Başkanı CHP’li Fikret Albayrak, mazbatasını aldı
Akçakoca Belediye Başkanı CHP’li Fikret Albayrak, mazbatasını...
AK PARTİ İL GENEL MECLİS ÜYELERİ MAZBATALARINI ALDI
AK PARTİ İL GENEL MECLİS ÜYELERİ MAZBATALARINI ALDI