Reklam
Reklam
Jeotermal Enerjinin Mevcut Durumu ve Gelecek Vizyonu Konuşuldu

Jeotermal Enerjinin Mevcut Durumu ve Gelecek Vizyonu Konuşuldu

24 Mayıs 2022 - 12:42

Düzce Üniversitesi Temiz Enerji Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜTEM) tarafından düzenlenen, jeotermal enerjinin mevcut durumu ve gelecek vizyonunun konuşulduğu program, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

“Jeotermal Enerji Uygulamaları” başlıklı söyleşide DÜTEM Müdürü Doç. Dr. Ali Etem Gürel, jeotermal enerjinin çevresel bazı kaygılar nedeniyle adeta bir “gri alan” olarak yorumlandığından bahsederek sözü, davetli konuşmacı Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Ergün’e bıraktı.

Jeotermal enerjinin oluşma ve yeryüzüne çıkarılma mekanizmasını açıklayarak sözlerine başlayan Doç. Dr. Alper Ergün, jeotermal enerjiden kaynak sıcaklıklarına göre oldukça fazla alanda yararlanmanın mümkün olduğunu ifade etti. Bu uygulamaların başında gelen elektrik üretimi ve bölge ısıtması gibi yöntemlerin dünya genelinde yoğun olarak kullanıldığını söyleyen Ergün, Türkiye’de de bu alanda oldukça önemli çalışmaların yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Jeotermal enerjinin tarımsal alanlara etkilerine de değinen konuşmacı, gerekli önlemlerin alınması ve drenaj sularının tarımsal bölgelere ve temiz su kaynaklarına karışması engellendiğinde, bu enerji kaynağının güvenle kullanılabileceğinden bahsederek konuşmasını sonlandırdı. Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Bu haber 4551 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Selçuk Aslan; iftar sonrası Düzce Arama Kurtarma Derneği (DAKE)'ni ziyaret etti.
Vali Selçuk Aslan; iftar sonrası Düzce Arama Kurtarma Derneği...
Akçakoca’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları devam ediyor.
Akçakoca’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası...