Reklam
Reklam
Nükleer Enerjinin Çevresel ve Yenilenebilirlik Yönleri...

Nükleer Enerjinin Çevresel ve Yenilenebilirlik Yönleri Derinlemesine Tartışıldı

23 Mayıs 2022 - 17:36

Düzce Üniversitesi Temiz Enerji Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜTEM) tarafından düzenlenen “Nükleer Enerjinin Çevre ve Yenilenebilirlik Yönleri” başlıklı söyleşide, Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Mehmet Şahin öğrencilerimizle bir araya geldi.

evrim içi olarak gerçekleştirilen programda, nükleer güç santrallerinin ve nükleer enerji uygulamalarının pek çok açıdan yanlış yorumlanabildiğini ve bazı noktaların da özellikle açıklanması gerektiğini dile getiren DÜTEM Müdürü Doç. Dr. Ali Etem Gürel, konuşmasının ardından sözü Prof. Dr. Hacı Mehmet Şahin’e bıraktı.

Dünya ve Türkiye’nin enerji üretimi ve tüketimi verileri ile söze başlayan Şahin, nükleer enerjinin aslında hayatın her alanında güvenle kullanıldığından bahsetti. Nükleer güç santrallerinde kullanılan reaktör teknolojisinin ve güvenlik yöntemlerinin oldukça geliştiğine değinen davetli konuşmacı, insanların akıllarına kazınan en büyük nükleer felaketlerden olan Çernobil Nükleer Santrali kazasında bu önlemlerin ve teknolojilerin olmadığının altını çizdi.

Türkiye’nin enerji hedeflerine ve Paris Anlaşması taahhütlerine ulaşması için yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırımlarının yanında nükleer güç santrallerine de yönelmesinin önemine işaret eden Prof. Dr. Hacı Mehmet Şahin, nükleer enerji yatırımlarından korkulmaması gerekliliğini ifade edip konuşmasını sonlandırdı.

 

Bu haber 4874 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Selçuk Aslan, Düzce İl Genel Meclisine iade-i ziyarette bulundu
Vali Selçuk Aslan, Düzce İl Genel Meclisine iade-i ziyarette...
Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce İl ve İlçe Oda/Borsaları ile Genel Sekreterler İstişare Toplantısı gerçekleştirildi
Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce İl ve İlçe...