Reklam
Reklam
ÖZLÜ’DEN DÜZCE’YE İKİNCİ BİLİM ESERİ

ÖZLÜ’DEN DÜZCE’YE İKİNCİ BİLİM ESERİ

19 Eylül 2022 - 18:53

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile birlikte Düzce Bilim Merkezini gezdi. Düzce’nin bilim, sanat ve kültür alanında atağa geçmesinde en önemli adımları atan isim olan Başkan Özlü, Teknopark’tan sonra Düzce Bilim Merkezinin 2023 yılında Düzce ve bölgeye hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

 

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile birlikte Düzce Bilim Merkezi binasını gezerken, hizmete alınacak olan Bilim Merkezinin atölye ve sergi alanlarıyla Türkiye’nin 7. Bilim merkezi olacağını kaydetti. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile birlikte merkezin atölye ve sergi alanlarında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Özlü, bilim merkezi projesini Valilikten devraldıklarını ve önceden pazaryeri olarak kullanılan binanın restoresini yaparak Bilim Merkezi olarak programladıklarını kaydetti.

 

BELEDİYE GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ

Bilim Merkezinin genç nesillere bilimi sevdirmek ve bilim insanı olmaya özendireceğinin altını çizen Özlü, “ Türkiye’deki 7’inci merkezi olacak ve bölgenin de bilim merkezi olacak. Teknopark’tan sonra bilim temelli ikinci eser olacak. Yılsonuna kadar atölyeleri bitirmeyi hedefliyoruz. 2023 yılı itibariyle Bilim Merkezi bütün unsurlarıyla hizmete girmiş olacak. Üzerimize düşen görevi yerine getirdik ve binamızı hazır hale getirdik. Bundan sonraki süreç TÜBİTAK tarafından yerleştirilecek olan malzemelerdir” diye konuştu.

 

ÖZLÜ: İKİNCİ BİLİM ESERİ BIRAKMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM

Düzce Belediyesi Çocuk Kulübü’nü de projeye entegre edeceklerini kaydeden Özlü, “Düzce’ye her alanda eserler kazandırıyoruz. Teknopark’ımız faaliyette ve şimdi de Bilim Merkezi kazandırmak olmaktan da mutluyum. Üniversitemizi de sürece dahil edeceğiz. Düzce’yi bu bölgenin cazibe merkezi yapmaya kararlıyız” ifadelerinde bulundu.

 

BİLİM MERKEZİNDE ATÖLYELERE ÖNEM VERİLECEK

Bilim Merkezi için yapılacak çalışmaları planlamak ve programlamak için Düzce’ye gelen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise Düzce Belediyesine ait Bilim Merkezinin son aşamasını görmek için ziyarette bulundu. Mandal; “ Bu sürecin en başından itibaren o dönemki Bakanımız Sayın Faruk Özlü, ne yapmak istediğimize oldukça hâkim. Bilim Merkezimizin atölyeleriyle, sergi alanlarıyla hızlı bir şekilde açılmasını istiyoruz. Burada atölye konseptine önem veriyoruz. Binanın üst katındaki mekânın atölye olarak hazırlanmasını sağlayacağız” dedi.

 

BÖLGENİN TEMASI İZ VURACAK

2023 yılında Düzce’nin Bilim Merkezi olacağını kaydeden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “ En kısa sürede 2023 yılında Bilim Merkezimiz Düzce ve çevre iller de dahil olmak üzere tüm Türkiye’ye hazır hale gelecek. TÜBİTAK olarak biz elimizden geleni yapacağız. Türkiye’deki Bilim merkezlerinin aynısı değil bu bölgenin ihtiyacına özel teması olacak. Üniversite ile de işbirliği olacak. Düzce Bilim Merkezimiz de 2023 yılında tüm bilim dünyasına ve insanlarımızın hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.

+5

1414

2 Paylaşım

Beğen

Yorum Yap

Paylaş

Bu haber 39170 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Botoks, Spastisite (Kasılma) Tedavisinde Hastalarının Yaşam Kalitesini Arttırıyor
Botoks, Spastisite (Kasılma) Tedavisinde Hastalarının Yaşam...
Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında, “Dünden Bugüne Gastronomi ve Gastronomi Eğitimi” ile “Geleceğin Gastronomi Trendleri ve Uzay Turizmi” Konuşuldu
Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında, “Dünden Bugüne...