Reklam
Reklam
Sel felâketinin olmasında en büyük etken dere boylarındaki...

Sel felâketinin olmasında en büyük etken dere boylarındaki çalı çırpılar.

28 Haziran 2022 - 16:00

Düzce İl Daimi Encümeni Mustafa Ezer, Yeni Akçakoca Haber Gazetesine Sel felaketi sonrası bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

18 temmuz 2019 yılında olan sel felâketinin olmasında en büyük etken dere boylarındaki ağaçlar olmuştur.Ağaçlar suyun etkisi ile yerlerinden sökülüp köprüleri ve menfezleri tıkayarak afetin büyümesine sebeb olmuştur.Valilik bu sorunun giderilmesi için dere kenarlarındaki ağaçların kesilmesi için  bir çalışma başlattı.

Bununla ilgili üç kurum ortak çalışma yaptılar.Milli emlak Orman işletmesi ve DSİ ,Milli emlak Müdürlüğü ilk etapta Akçakocadaki derelerle ilgili ihaleri yaptı ,Akdere(Edilli) ve Koçar derelerinde ağaç kesimleri tamamlandı.Yanlız ağaçlar alındı.Dalı,çalı çırpısı tam anlamıyla temizlenmedi, ilgili kurumlar ikaz edilmesine rağmen bir ilerleme kaydedilemedi ismi geçen kurumlar sorumluluğun diğer kurumlarda olduğunu söyleyerek topu diğerlerine attılar.

Kaymakamlık ekipleri temizlenmeyen dalların sıkıntı yaratacağını öngörerek erken müdahele etmesi sonucunda zararın minumumda kalmasını sağlamıştır. İl Daimi Encümeni Mustafa Ezer.Bu arada köylülülerimizin de duyarlı olması gerektiğini dere kenarlarına fındık dallarını ve filizlerini atmamalarının gerektiğini ifade etti.

Bu haber 1214 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BASlN VAKFI GENEL KURULU YAPILDI
BASlN VAKFI GENEL KURULU YAPILDI
BELEDİYE BAŞKANI FİKRET ALBAYRAK KAYMAKAM CANI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.
BELEDİYE BAŞKANI FİKRET ALBAYRAK KAYMAKAM CANI MAKAMINDA ZİYARET...