Reklam
Reklam
“TOBB, Türkiye Startup Platformu’nu hayata geçiriyor”

“TOBB, Türkiye Startup Platformu’nu hayata geçiriyor”

11 Temmuz 2022 - 18:31

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Google.org’un desteğiyle, Türkiye Startup Ekosistemi’ni güçlendirecek ve Türkiye’nin “Startup Gücü”nü tek bir çatı altında toplayacak olan “TÜRKİYE STARTUP PLATFORMU”nu Ocak 2023’te tüm tarafların kullanımına açarak, hayata geçirileceği ifade edilerek şunlar kaydedildi:

“Startup, herhangi bir soruna çözüm amacıyla oluşmuş ve dünyaya katkı sağlama misyonuyla gelişen şirketlere verilen isimdir. Startup kurucuları, toplumun ihtiyacı olan alanlarda işlerini genişletmeyi ve geliştirmeyi hedeflerler. Startuplar, halka arz veya yatırım yoluyla gelişirler. Her Startup farklı iş alanlara dayanmaktadır. Bunların ortak özelliği ölçeklendirilebilir bir iş modeline sahip olmalarıdır. Startuplar bir veya daha fazla girişimci tarafından kurulurlar. Dünyada bu iş modeliyle kurulan birçok şirket vardır. Dünyadaki insanların %20’si monoton hayatından sıkılmakta ve kendi kurduğu iş için çalışmak istemektedir. Bu nedenle, Startupların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Platform, Türkiye’de faaliyet gösteren startupları kayıt altına alarak, gelişimlerini izleyecek ve görünürlüklerini artırarak, onları yatırımcılar ve müşterilerle buluşturacak. Hazırlanacak internet uygulaması üzerinden erişilecek platformda startuplar, ekiplerini beyan edebilecek, ürün ve hizmetlerini sergileyebilecek, ticarileşme ve büyüme yolunda ihtiyaç duydukları yatırım, müşteri, eğitim ve mentorluk hizmetlerini platform çatısı altında sunulacak hizmetlerden karşılayabilecek. Projenin ilk kısmında startupların eğitim ve mentorluk ihtiyaçları belirlenecek ve ekosistemde yer alan paydaşlar ile bir araya gelinerek, startupların gelişmesinin önündeki engeller tespit edilecek. Startupların önündeki engelleri kaldıracak ve startupları destekleyecek politika önerileri ve eylem planı oluşturularak kamu kurumları ile paylaşılacak. Eylem planının ardından, platform Ocak 2023’te startupların erişimine açılacak. Startuplar; yatırımcılar, müşteriler, teknik ekipler, inovasyon ve hızlandırma programları ve eğitim, ile mentorluk hizmetleri de dahil olmak üzere ihtiyaç duydukları birçok imkanı platform aracılığı ile karşılayabilecek. Startuplar ayrıca platform çatısı altında oluşturulacak metaverse buluşma noktası ile birbirleriyle iletişim kurabilecek ve fikir alışverişinde bulunabilecekler. İlave olarak projede yeni nesil topluluk yönetim araçlarıyla bir startup topluluğu oluşturulması planlanıyor. B u projede portföy yönetim, girişim sermayesi ve yatırım şirketleri ile fonlar, finans kuruluşları ve büyük işletmelere de önemli hizmetler sağlanacak. Startup Ekosistemi’nin buluşma noktası olacak “Türkiye Startup Platformu” Ocak 2023’te tüm tarafların kullanımına açılacak.”

Bu haber 741 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Botoks, Spastisite (Kasılma) Tedavisinde Hastalarının Yaşam Kalitesini Arttırıyor
Botoks, Spastisite (Kasılma) Tedavisinde Hastalarının Yaşam...
Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında, “Dünden Bugüne Gastronomi ve Gastronomi Eğitimi” ile “Geleceğin Gastronomi Trendleri ve Uzay Turizmi” Konuşuldu
Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında, “Dünden Bugüne...