Reklam
Reklam
Tüm Kariyerinizi Etkileyecek Bir Fırsat: Bağımlılıktan...

Tüm Kariyerinizi Etkileyecek Bir Fırsat: Bağımlılıktan Kurtulmak!

12 Mart 2024 - 18:36

Tüm Kariyerinizi Etkileyecek Bir Fırsat: Bağımlılıktan Kurtulmak!

Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Tüm Kariyerinizi Etkileyecek Bir Fırsat: Bağımlılıktan Kurtulmak!” başlıklı söyleşi,İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa; Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Kariyer Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Yasemin Olğaç Akar, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Bağımlılık Birimi’nden Psikolog  Zeynep Alçelik Uran, Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nden (YEDAM) Sosyal Çalışmacı  Gülbeyaz Çınar ve öğrenciler katıldı.

Programın ilk Konuşmacısı Psikolog  Zeynep Alçelik Uran; bağımlılığın tek başına konuşulacak bir konu olmadığını, aynı zamanda sosyal olayların ya da bireysel sorunların doğal sonucu olarak da ortaya çıkabileceğini belirtti. Bağımlılık tedavisine başlamadan önce kişide tetikleyici öncüllere bakılarak çalışma yürütüldüğünü ifade eden Alçelik, “Bağımlılık sosyal olayların doğal semptomudur.” sözlerine yer verdi. Bağımlı olan kişilerin değişim döngüsündeki süreçlerinden de bahsederek “Bağımlılık; fazla miktarda madde almak değil, istendiğinde durduramamaktır.” ifadelerini kulland

Programın son konuşmacısı Sosyal Çalışmacı Gülbeyaz Çınar; ilk önce Yeşilay’ın tarihinden  bahsederek, Yeşilay’ın koruyucu - önleyici faaliyetler sergilediğini ve daha sonra rehabilitasyon  faaliyetlerinin de eklendiğini belirtti. Bağımlılığın sadece alkol, tütün ve hap olmadığını; aynı  zamanda kumar, oyun ve internet’in de bir bağımlılık olduğunun altını çizdi. Yeşilay Danışmanlık Merkezi hakkında da bilgiler veren Çınar, 12 yaş ve üzeri bireylere ücretsiz  psikolojik ve sosyal destek imkanı sunulduğunu da sözlerine ekledi. Yeşilay Danışmanlık  Merkezi’nde gerçekleşen sosyal faaliyetlere bireylerin oldukça ilgili olduğunu ifade eden Sosyal  Çalışmacı Gülbeyaz Çınar, bağımlı olmayan bireylerin de Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ne başvurarak sosyal faaliyetlere katıldığını dile getirerek sözlerini sonlandırdı.

Program sonunda Kariyer Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Yasemin Olğaç Akar tarafından Psikolog Zeynep Alçelik Uran ve Sosyal Çalışmacı Gülbeyaz Çınar’a teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

Bu haber 803 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ın ilk işi iyilik oldu.
Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ın ilk işi iyilik oldu.
4-10 MAYIS TRAFİK HAFTASI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
4-10 MAYIS TRAFİK HAFTASI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ