Reklam
Reklam
Vatan Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Serap Naz BAŞAR , 10 Kasım...

Vatan Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Serap Naz BAŞAR , 10 Kasım Atatürk Anma Günü mesajı

10 Kasım 2022 - 10:58

Vatan Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Serap Naz BAŞAR, Kurtuluş Savaşı’mızın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 84’üncü yıldönümünde paylaştığı mesajında “Türkiye'yi içeriden ve dışarıdan kuşatmak isteyen emperyalistlere ve onların aparatlarına tekrar hatırlatıyoruz,ATATÜRK ÖLMEZ, TÜRKİYE YENİLMEZ!” dedi.

Bağımsızlık Savaşı’nın ve Türk Devrimi’nin büyük lideri ATATÜRK, ulusal sınırları aşarak emperyalizmin boyunduruğu altında ezilen bütün ülkelere kurtuluş ümidi olmuştur. Devrimci tarzı Türk milletine ve bütün mazlum milletlere ışık olmaya devam etmektedir.Mustafa Kemal’in Türkiye’yi kurtarma mücadelesi, Afrika ve Asya’da birçok devletin bağımsızlık yolunda çarpışmaları için ilham kaynağı olmuş, bu ülkelerin geleceğini ileri görüşlülük ve derin bir insanlık duygusu ile sezmiştir.

Atatürk 1922’de yapmış olduğu konuşmasında şöyle ifade eder “Türkiye, büyük ve mühim bir gayret sarf ediyor. Çünkü müdafaa ettiği, bütün mazlum milletlerin, bütün Doğu’nun davasıdır. Şu anda, günün ağardığını nasıl görüyorsam, uzaktan bütün Doğu milletlerinin uyanışını da öyle görüyorum. Bağımsızlık ve özgürlüklerine kavuşacak olan daha çok millet vardır. Bu milletler, bütün engellere rağmen, muzaffer olacaklar ve kendilerini bekleyen geleceğe ulaşacaklardır.”

Öngörüleri ile tarihin akışını değiştiren Ata’mızın haklılığına bir kez daha tanık oluyoruz. Dünyanın ender yetiştirdiği eşsiz bir komutan ve dahi bir yönetici olan büyük Atatürk’ün dünya milletlerine bıraktığı bağımsızlık düşüncesi,  bu gün vücut bulma yolundadır. Emperyalizme karşı büyük bir mücadele vermekte olan Doğu ülkeleri birleşmeye başlamışlardır.

Dört taraftan etrafımızı kuşatan emperyalistülkelere karşı vatan savunmasında iç cepheyi sağlam tutmak, başı dik bağımsız bir Türkiye için birinci görevimizdir. Bu vesile ile Atatürk’ün sözlerini milletimize bir kez daha hatırlatmak isteriz. “Memleketi temelinden yıkan, milleti esir ettiren dâhili cephenin düşmesidir. Bu hakikate bizden ziyade vakıf olan düşmanlar, bu cephemizi yıkmak için asırlarca çalışmışlar ve çalışmaktadırlar. Bugüne kadar muvaffak da olmuşlardır. Hakikaten ‘kaleyi içinden almak’ dışından zorlamaktan çok kolaydır. “

Bu gün yaşadığımız zorluklar karşısında iç cepheyi sağlam tutmak esastır. İç cephede Atatürk mevziindeyiz

Demokrasilerin başaramadığı ve başaramayacağı inanılmaz işler yaparak,  tüm dünyayı kendisine hayran bırakan bu büyük dehaya sahip olmanın onuru ve sorumluluğunu taşımaktayız.

Türkiye'yi içeriden ve dışarıdan kuşatmak isteyen emperyalistlere ve onların aparatlarına tekrar hatırlatıyoruz

ATATÜRK ÖLMEZ, TÜRKİYE YENİLMEZ!

Siyasi görüşümüz ne olursa olsun “mevzubahis vatansa, gerisi teferruattır” ilkesiyle hareket edeceğimize, güvenine layık olacak bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğimize söz veriyoruz. Yokluğunun 84. yılında Ata’mızın manevi huzuru önünde saygıyla eğiliyor, sevgi, şükran ve minnetle anıyoruz.

Serap Naz BAŞAR

Vatan Partisi Akçakoca İlçe Başkanı

Bu haber 8305 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Selçuk Aslan; iftar sonrası Düzce Arama Kurtarma Derneği (DAKE)'ni ziyaret etti.
Vali Selçuk Aslan; iftar sonrası Düzce Arama Kurtarma Derneği...
Akçakoca’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları devam ediyor.
Akçakoca’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası...