Reklam
Reklam
Yenilenebilir Enerji Kaynak Üretiminde Yeşil Hidrojenin Önemine...

Yenilenebilir Enerji Kaynak Üretiminde Yeşil Hidrojenin Önemine Vurgu Yapıldı

31 Mayıs 2022 - 12:43

Düzce Üniversitesi Temiz Enerji Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜTEM) tarafından düzenlenen etkinlikte, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Midilli yenilenebilir enerji kaynakları üretimi üzerine bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Moderatörlüğünü DÜTEM Müdürü Doç. Dr. Ali Etem Gürel'in yürüttüğü söyleşide hidrojen ve uygulamaları tüm detayları ile konuşuldu. Enerjiye olan talebin durmaksızın arttığı günümüz dünyasında hidrojenin çok önemli bir yeri olduğuna değinen Prof. Dr. Adnan Midilli, hidrojen konusundaki en önemli noktanın üretim olduğuna değindi. Hidrojen üretiminde "Yeşil Hidrojen" kavramının son derece önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Adnan Midilli, hidrojenin üretiminde fosil kökenli kaynaklar yerine yenilenebilir kaynaklardan yararlanılması gerekliliğinin altını çizdi.

Hidrojen depolamada oldukça önemli gelişmeler yaşandığını belirten konuşmacı, bu konuda çok önemli çalışma alanları olduğuna ve lisansüstü çalışmalarda bulunan araştırmacıların bu alanda çalışabileceğini belirtti.

Bu haber 6219 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BASlN VAKFI GENEL KURULU YAPILDI
BASlN VAKFI GENEL KURULU YAPILDI
BELEDİYE BAŞKANI FİKRET ALBAYRAK KAYMAKAM CANI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.
BELEDİYE BAŞKANI FİKRET ALBAYRAK KAYMAKAM CANI MAKAMINDA ZİYARET...