Reklam
Reklam
Başkan Yanmaz’da samimi açıklamalar

Başkan Yanmaz'da samimi açıklamalar

26 Şubat 2024 - 14:49 - Güncelleme: 27 Şubat 2024 - 17:06

Başkan Yanmaz’da samimi açıklamalar 
Akçakoca Belediye Başkanı ve MHP Akçakoca Belediye Başkan Adayı M. Okan Yanmaz, samimi açıklamalarda bulundu. Yanmaz, Akçakoca’nın kendisi için bir sevda olduğunu hizmet etme noktasında adeta bir sevgiliye yaklaşır gibi yaklaştığını ancak görev süresi içinde meydana gelen doğal afetlerin ve bazı olumsuz durumların yapmak istediği hizmetleri geciktirdiğini söyledi. 
Akçakoca Belediye Başkanı M. Okan Yanmaz, Akçakoca sevgisi ve ilçeye hizmet aşkı noktasında samimi açıklamalarda bulundu. Yanmaz, ilçeye yapılacak hizmetleri adeta aşkla yaptıklarını ve bir sevgiliye yaklaşıldığı gibi yaklaştığını söyledi.
‘BU İLÇE BANA BABAMDAN EMANET. EŞİM, DOSTUM BU İLÇE’
Akçakoca sevgisini dile getiren Yanmaz, “Ben küçükken rahmetli babam bu ilçenin belediye başkanı olarak görev yaptı. Akçakocalı olmak ayrıcalık olduğu gibi o ilçeyi yöneten bir adamın oğlu olmak ayrıca bir ayrıcalık oldu. Babamın gece, gündüz Akçakoca için yaptıklarını gördükçe hem babama olan hayranlığım arttı hem ilçeme olan sevgim ve aşkım arttı. O günlerde bu ilçeye hizmet etmeye söz vermiştim. Çünkü bu ilçede çocukken sokaklarda top oynadığım arkadaşlarım, eşim, dostum, evladım var. Bu ilçenin benim için çok ayrı yeri var” dedi. 
“TURİZMİ 12 AYA YAYMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Son dönemde Dünya’da yaşanan bir çok doğal olayla birlikte mevsimler dahi normalin dışına çıkmış durumda diyen Yanmaz, “Şu anda bile görüyorsunuz. Şubat ayı bitti halen kar yağmadı. Yazdan kalma günleri yaşıyoruz. İnanın yaz aylarında böyle güneşli günleri arıyoruz. Akçakoca’da denize girme süresi de mevsimlere bağlı olarak azalıyor. Bundan 5 yıl önce 4 ay denize girilirken şimdilerde neredeyse 2 aya kadar düşmüş durumda. Deniz geç ısınıp, çabuk soğumaya başladı. Bizde bütün bunları göz önüne alarak Akçakoca’da turizmi 12 aya yaymak için projeler hazırladık. Akçakocalı esnaflarımızın yüzlerinin gülmesi için festivaller yaptık. Tüm ülkenin dikkatini Akçakoca’ya çekmeye çalıştık. Projelerimiz halen devam ediyor. Akçakoca’da öncelikle turizmi 12 aya yayacağız. Bakın bir çok mahallemizde yaptığımız yenilemeler ve çalışmalarla eski, nostaljik Akçakoca’yı geri getirdik. Ev kadınlarımız aile bütçesine destek oldukları gibi yerli ve yabancı turistler gelerek gezi yapabiliyorlar” ifadelerini kullandı.
“DOĞAL AFETLER PEŞİMİZİ BIRAKMADI”
Yanmaz, göreve geldikleri günden itibaren yaşanan doğal afetlerin hem projelerini hem hayallerini yıktığını ifade ederek “Göreve geldiğimiz ilk sene yaşadığımız sel felaketi bize adeta sürpriz oldu. Selin yaralarını sarmaya çalışırken doğal olarak projelerimize başlama zamanımız gecikti. Tam selin yaralarını sardık ve harekete geçelim dedik bir sel felaketi daha yaşadık. Yine öncelikle Akçakoca halkının sel ve su baskınlarından en az şekilde etkilenmesini sağlamak için harekete geçtik. Yine işlerimizi yoluna koyduk bu kez bir pandemi belası tüm Dünya’da etkili oldu. Kendimiz hasta olduk, eşimiz dostumuz hasta oldu. Akçakoca’da bir çok canımız korona belası yüzünden vefat etti. Akçakoca halkının etkilenmemesi için gerekli tedbirleri almak zorunda kaldık. Hijyen konusunda çalışmalar yaptık. Korona belası sadece hasta yapmadı. Bizim de projelerimizi öteledi. Korona belası gitti 23 Kasım 2022’de Düzce depremi oldu. Akçakoca çok fazla etkilenmedi ancak bizler Düzce’ye destek olduk. Zorunlu olduğumuz için değil insani olarak destek olduk. Deprem bitti bir sel daha geldi. Bütün bunlar bahane mi? Bütün bunlar bahane değil ancak yatırımlarımızı projelerimizi öteleyen durumlar. Yani yukardan sel nedeniyle oluk, oluk su gelirken onu bırakıp ilçeye pazaryeri yapmak doğru olmazdı. Yada sular çarşı merkezini kaplarken bir yandan aqua park yapamazdık. Dediğim gibi öncelik Akçakoca halkının yaşanan felaketlerden en az şekilde etkilenmesini sağlamaktı’ dedi.
“ALLAH AFET VE ÖLÜM VERMEZSE AKÇAKOCA YEPYENİ BİR KİMLİĞE KAVUŞACAK”
5 yılı geride bıraktığını söyleyen Yanmaz “Görev süresi içinde 5 yılı geride bıraktık. 31 Mart tarihinde yerel seçimler var. Allah afet ve ölüm vermezse Akçakoca bölgenin değil tüm Türkiye’nin gözdesi olacak. Dedim ya Akçakoca benim için sadece belediye başkanlığı yaptığım bir ilçe değil bir sevgili ve bir aşk gibidir. Çok değişik ve ciddi projelerimiz var. İlerleyen günlerde projelerimizi vatandaşlarımızla paylaşacağız. İnşallah ilçemiz hem turizm hem eğitim hemde kültür konusunda çok ciddi yerlere gelecek” şeklinde konuştu.

Bu haber 921 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Aktaş Şelalesi Yürüyüş Parkuru ve Eko-Turizm Alanı Tanıtım Gezisi yoğun katılımla gerçekleşti.
Aktaş Şelalesi Yürüyüş Parkuru ve Eko-Turizm Alanı Tanıtım...
Turizm Haftası Kutlamaları Kapsamında Akçakoca İlçemizde Bulunan Aktaş Şelalesi Eko-Turizm Alanı ve Doğa Yürüyüş Parkuruna Tanıtım Gezisi Düzenlendi.
Turizm Haftası Kutlamaları Kapsamında Akçakoca İlçemizde...