Reklam
Reklam
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Düzce’de

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Düzce’de

25 Kasım 2022 - 12:16

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Düzce’de

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Düzce’de gerçekleşen 5.9 büyüklüğündeki depremde hasar gören camilerde incelemelerde bulundu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 5.9 büyüklüğünde depremin yaşandığı Düzce’ye geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, depremde hasar gören Büyük ve Cedidiye Camilerinde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Düzce’de 12 Kasım 1999’da yaşanan depremde yüzlerce vatandaşın şehit olduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Öncelikle onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Yine bir Kasım ayında 2022 yılında Düzce böyle bir deprem yaşadı. Cenab-ı Hak, bir daha göstermesin.” dedi.

Yaşanan deprem sonrası milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik sergilediğine vurgu yapan Başkan Erbaş, “Biz de bugün Düzce’deyiz. 60 kadar camimizde kimisinde ağır kimisinde hafif olmak üzere hasar var. İnşallah Sayın Vali Yardımcımız, İl Müftümüz, Diyanet İşleri Başkanlığımızdan mühendislerimiz buradalar. Bir an önce camilerimizin hasarlarını tespit edip ona göre gerekli tedbirlerin alınması noktasında hızlı bir çalışma yürütüyoruz.” diye konuştu.

İlgili bakanların bölgede bulunduklarını, diğer ilgili ve kurumların da seferberlik halinde olduğunu söyleyen Başkan Erbaş, yaralılara Allah’tan şifa, vefat edenlere rahmet dileyerek, “Cenab-ı Hak birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Devletimizi her türlü kazalardan, belalardan, musibetlerden, afetlerden muhafaza eylesin. Cenab-ı Hak bir daha bu türlü afet ve musibetleri milletimize yaşatmasın.” niyazında bulundu.

Daha sonra Çilimli ilçesine geçen Başkan Erbaş, depremde hasar gören Çilimli Merkez Camii’ni inceledi. Türkiye Diyanet Vakfı Mobil İkram Aracını ziyaret eden Başkan Erbaş, burada vatandaşlara çorba ikram etti.

Başkan Erbaş’a, Düzce İl Müftüsü Rüstem Can da eşlik etti.

 

 

Bu haber 552 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ı Konuk Etti
Vali Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ı Konuk Etti
Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda Turizm Haftası Etkinlikleri Başladı
Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda...