Reklam
Reklam
Düzce’de umre semineri düzenlendi.

Düzce'de umre semineri düzenlendi.

26 Ekim 2022 - 17:58

Müftülük Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminer, İl Müftüsü Rüstem Can’ın konuşmasıyla devam etti.

Konuşmasına Bakara Suresi 21. ayetin meali ile başlayan Müftü RüsteDüzce'de umre semineri düzenlendi.m Can “ Ey insanlar sizi ve sizden öncekileri yoktan var eden rabbinize kulluk edin ki takvayı elde edebilesiniz” dedi ve şöyle devam etti.

“Allah c.c. sevdiği kulunu yanında görmek, muhabbetiyle buluşturmak ister. Yüce mevlaya yakınlığın ve muhabbetin elde ediliş yollarından biri de Beytullahı ve Peygamberimizi (s.a.v) ziyarettir.

Beytullaha ulaştığınızda bütün dünyadan kopuyorsunuz. Çoluk, çocuk, torunlar servetiniz dünyanız vs. hiç biri gündeminize gelmiyor. Mevlamız ile baş başa kalıyorsunuz.

Bu yolculuğa çıkmadan önce kendimizi bir tartalım. Hangi hal ile gidiyoruz. Mevlamızın bizi yarattığı zamandaki saflığı safiyeti temizliğimiz ile şuan ki halimizi yan yana getirelim. Kişi Allah c.c. nazarındaki konumunu görmek istiyorsa dünyada ki yaptığı işlere baksın” dedi.

Umre yolculuğunda ki en büyük hedefin bu yolculuğu bir bir takva yolcuğuna dönüştürmek olduğunu ifade eden Müftü Can; ”Oraya bizler Beytullah’ ta yoğrulmak, Efendimizin huzurunda teslimiyetimizi, samimiyetimizi, muhabbetimizi ve rabbimizin sevdiği bir kul olarak beytimize dönebilmek için gayretimizi göstermeli ve bu temizliği de hayatımızın sonuna kadar sürdürebilmeliyiz” dedi.

Seminer İl Müftü Yardımcısı Yavuz Horoz’ un “Umre Yolculuğuna Çıkmadan Önce Maddi/Manevi Hazırlık”, “Umrenin Hikmeti ve Umrede ki Sembollerin Anlamı” dersler ile devam etti.

İl Müftü Yardımcısı Derya Topalcık tarafından ise "Kadınlara Özgü Konular" hakkında bilgiler verildi.

Seminer sonunda umreci adaylarına sağlık ekipleri tarafından aşıları yapıldı.

 

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

    Bu haber 519 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum
    Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
    İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
    ÜLKE GENELİNDE YAPILAN YARIŞMADA AKÇAKOCA'DAN ÖNEMLİ BAŞARI
    ÜLKE GENELİNDE YAPILAN YARIŞMADA AKÇAKOCA'DAN ÖNEMLİ BAŞARI
    Kene Isırıklarına Karşı Uyarıda Bulundu
    Kene Isırıklarına Karşı Uyarıda Bulundu