Reklam
Reklam
İl Göç Uzman Yardımcıları Oryantasyon Eğitimi”...

İl Göç Uzman Yardımcıları Oryantasyon Eğitimi” Gerçekleştirildi

03 Kasım 2022 - 12:47

Başkanlığın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığınca düzenlenen “İl Göç Uzman Yardımcıları Oryantasyon Eğitimi” 2 Kasım 2022 tarihinde  Akçakoca Vilayetler Evi’nde gerçekleştirildi.

Eğitim, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Göç İdaresi Başkanı Dr. Savaş Ünlü, Düzce Valisi Cevdet Atay’ın açış konuşmaları ile başladı.

İl göç uzman yardımcılarına yönelik düzenlenen eğitime,  Uyum ve İletişim Genel Müdürü Dr. Gökçe Ok, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü M.Fırat Taşolar, Düzce Vali Yardımcısı Yakup Tatoğlu, Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, IOM Türkiye Misyon Şefi Gerard Karl Waite, Eğitim Daire Başkanı Yunus Demir, Vilayetler Birliği Genel Sekreteri İsmail Sündük, Özel İdare İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, Düzce İl Göç Müdürü Seyhan Akyüz, Sakarya İl Göç Müdürü Hülya Korkut, Bolu İl Göç Müdürü İhsan Şeker de katıldı.

Bakanlık Merkez Teşkilatı Temsilcileri, Başkanlığımız Merkez Uzmanları, Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM) Temsilcileri tarafından il göç uzmanlarına eğitim verildi.

Eğitimde; “İçişleri Bakanlığının Görev ve Tanımı, Göç İdaresi Başkanlığı Teşkilat Şeması, Görev ve Tanımı, Geçmişten Bugüne Türkiye’de Göç ve Göç Politikaları, Türkiye'de Uyum Faaliyetleri, Göç Terminolojisi, Uluslararası Koruma Kapsamında Yürütülen İş ve İşlemler, Geçici Koruma Kapsamında Yürütülen İş ve İşlemler, İnsan Ticareti ile Mücadele ve Mağdurların Korunması, Göç Bağlamında Temel İnsan Hakları ve Ayrımcılık Yasağı, Türkiye’de Düzensiz Göç, Geri Gönderme Merkezleri, Düzenli Göç Kapsamında Yürütülen İş ve İşlemler, Hukuk Müşavirliği Görev ve Tanımı ve Daire Başkanlıklarımızın Görev ve Tanımı” konularında sunum yapıldı.

 

 

 

 

 

Bu haber 871 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Milli Sporcu Evinde Ziyaret Edildi
Milli Sporcu Evinde Ziyaret Edildi
Gençlik Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor
Gençlik Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor