Reklam
Reklam
Termal Sistemlerde Nanoparçacıkların Kullanımı Tüm Boyutları...

Termal Sistemlerde Nanoparçacıkların Kullanımı Tüm Boyutları ile Değerlendirildi

31 Ekim 2022 - 11:02

Düzce Üniversitesi Temiz Enerji Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜTEM) tarafından düzenlenen  “Termal Akışkan Sistemlerde Nanoparçacık Entegrasyonu ve Kullanım Zorlukları” başlıklı söyleşi, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üyesi ve saygın akademik dergilerden Applied Thermal Engineering editörlerinden Prof. Dr. Ali Koşar’ın konuşmacı olduğu söyleşinin moderatörlüğünü, DÜTEM ve Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Etem Gürel yürüttü.

Nanoparçacıkların, özellikle son 20 yılda termal sistemlerde ısı transferini artırmaya yönelik çalışmalarda yaygın olarak kullanıldığını belirten Prof. Dr. Ali Koşar, bu parçacıkların mekanizmalarının çok iyi bir şekilde analiz edilmesine dikkat çekerek özellikle topaklanma ve stabilize problemlerinin dikkatlice değerlendirilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Nanoparçacıkların, çok farklı boyutlarda incelenmesinin önemine değinen davetli konuşmacı, nanparçacıkların entegre edildiği akışkanlarda, uzun süreli stabilitenin sağlanmasıyla ilgili çalışmaların ön planda tutulmasının altını çizerek termal sistemlerde nanoparçacıkların kullanımı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

 

 

Bu haber 443 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AKTAŞ KÖYÜ MUHTARI FATİH ÇAKIR KÖY HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ.
AKTAŞ KÖYÜ MUHTARI FATİH ÇAKIR KÖY HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ.
Göktepe Köyü Kocaoluk Ormaniçi Mesire alanında ve Sarma Deresi'nde de incelemelerde bulundular.
Göktepe Köyü Kocaoluk Ormaniçi Mesire alanında ve Sarma...