Reklam
Reklam
EFENDİMİZ NASİHATLERİNE DEVAM..
Bahadır KIBRIS

Bahadır KIBRIS

BAKIŞ AÇISI

EFENDİMİZ NASİHATLERİNE DEVAM..

19 Eylül 2017 - 10:30 - Güncelleme: 19 Eylül 2017 - 10:35

      EY İNSANLAR !Size iki emanet bırakıyorum.Onlara sarıldığınız müddetçe yolunuzu şaşırmazsınız.O iki emanet Allahın kitabı KUR'AN ve benim SÜNNETİM dir.buyurdu.Bu haftaki yazımızda da geçen haftada ki Efendimizin gençlere olan tavsiyelerine devam ediyoruz.
12-      “Size hayırlı gençleri tavsiye ederim. Çünkü onların kalbi daha incedir. Allah (cc) beni doğrulukla ve müsamahayla gönderdi. Bana gençler yanaştı, ihtiyarlar muhalefet etti" buyurdu ve şu mealdeki ayeti okudu: "Zaman uzadı da kalpleri katılaştı. Onların çoğu fâsıktırlar."  (Hadîd sû: 16.)

 13-      "Adalet güzeldir, fakat idarecilerde olursa daha güzeldir. Cömertlik güzeldir, fakat zenginlerde olursa daha güzeldir. Dinde titiz olmak güzeldir, fakat âlimlerde olursa daha güzeldir. Sabır güzeldir, fakat fakirlerde olursa daha güzeldir. Tevbe güzeldir, fakat gençlerde olursa daha güzeldir. Hayâ güzeldir, fakat kadınlarda olursa daha güzeldir."  (Deylemî, Müsnedü´l-Firdevs.)

 14-      Resulullah (sav) buyurmuştur: "Allah (cc)  tevbe eden gençleri sever."          (Câmiü´s-Sağîr:1866).  Acluni,I,286.)
 15-      "Bir genç yaşlı bir insana yaşlılığından dolayı ikramda bulunursa, yaşlandığı zaman kendisine ikramda bulunacak bir kimseyi Allah (cc) ona musahhar kılar."  (Tirmizi, Birr: 75.)

 16-      Resulullah (sav) buyurmuştur: "Küçüklüğünden beri Allah´a çokça kulluk eden gencin, yaşı ilerledikten sonra çokça kulluk etmeye başlayan ihtiyara üstünlüğü, peygamberlerin diğer insanlara üstünlüğü gibidir."                                                       (Deylemî, Müsnedü´l-Firdevs). Kenzül-İrfan 194.)

 17-      Resulullah (sav) buyurmuştur: "Allah (cc) kötülüğe iltifat etmeyen genci, emsallerine karşı üstün tutar."  (Feyzul Kadir, c.2, s.263, no:1799.)

 18-      Resulullah (sav) buyurmuştur: "Cömert güzel ahlâklı bir genç; cimri, ibadet eden, kötü ahlâklı bir yaşlıdan Allah ´a daha sevimlidir." (Deylemî ve Muhtarül Ehâdis:88.)

 19-      Resulullah (sav) buyurmuştur: "Gençliğinde ilim öğrenen taştaki damga gibi, yaşlılığında ilim öğrenen ise, su üzerine yazı yazan gibidir." (Keşfül Hafâ, 2: 66.)

 20-      "Bir genç ilim ve ibadet içinde yetişir, olgunlaşırsa, Allah (cc)  Kıyâmet Günü ona yetmiş iki sıddîkın sevabı kadar sevap verir."  (Tabarânî´DEN
       2017-2018 Eğitim ve öğretim yılında öğrencilerimize başarılar diliyoruz.
   Bu tavsiyeleri okuyan  ve  bu sünnetlere uyan gençlerimizi tebrik ediyor bağrıma basıyorum.Sevgi saygı ve selamlarımı sunuyorum Allaha emanet olunuz.

Bu yazı 2695 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar