Reklam
Reklam
Abanoz: Tarlamıza gübre değil altın döküyoruz

Abanoz: Tarlamıza gübre değil altın döküyoruz

CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, fındık sezonuna hazırlanan üreticinin en büyük sorunlarından biri haline gelen gübre fiyatlarını tekrar gündeme taşıyarak vatandaşın sesi oldu.

16 Nisan 2022 - 18:16

CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, fındık sezonuna hazırlanan üreticinin en büyük sorunlarından biri haline gelen gübre fiyatlarını tekrar gündeme taşıyarak vatandaşın sesi oldu. Abanoz ayrıca, “Üretici memnun değil. Bir an önce gübre ve mazot, zirai tarım ilaçları fiyatlarının yapılandırılması gerekiyor." dedi.

Gübre fiyatlarındaki artış özellikle fındık üreticisini sezon öncesi kara kara düşündürürken, CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, gübre fiyatlarını bir kez daha gündeme getirdi.

"Tarlamıza gübre değil adeta altın döküyoruz" diyen Abanoz,  geçen sene torbası 130 TL civarı  alınan gübrenin bu sene 375 TL ye yükseldiğini söyledi, " Üreticinin çilesi ne zaman bitecek" diyerek tepkisini gösterdi.

Abanoz, " Elimde zamanında atılması gereken 26'lık azot gübresi var. Şimdi kendi tarlamıza bu gübreyi atıyoruz. Ama sizler de takdir edersiniz ki gübre yerine altın döküyorsunuz. Bu ne zamana kadar devam edecek, üreticinin çilesi ne zaman bitecek. Bundan sonra ilaçlar atılacak. Fındığın maliyeti yükseldiği gibi maalesef enflasyon oranlarına yenik düşüyor. Üretici memnun değil. Bir an önce gübre ve mazot, zirai tarım ilaçları fiyatlarının yapılandırılması gerekiyor." dedi.


Editör: N. Cingirt

Bu haber 945 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akçakoca Kort Tenisinde de Şampiyon
Akçakoca Kort Tenisinde de Şampiyon
Vali Aslan, Yangından etkilenen otel personeline geçmiş olsun dileklerini iletti
Vali Aslan, Yangından etkilenen otel personeline geçmiş olsun...