Reklam
Reklam
Jandarmadan Okul Servis Araçlarına Denetim ASAYİŞ

Jandarmadan Okul Servis Araçlarına Denetim ASAYİŞ

13 Eylül 2022 - 18:28

Düzce il Jandarma Komutanlığı, Jandarma Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı Trafik Timlerince, okul zili ile birlikte geleceğin büyükleri çocuklarımızın huzurlu ve güvenli seyahatlerinin sağlanması için trafik denetim ve kontrollerine başlanıldı.

İçişleri Bakanlığı'nın "2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş/Trafik Tedbirleri" konulu yazısı dahilinde okulların açıldığı ilk iki gün içerisinde il genelini kapsayan okul servislerine yönelik yapılan trafik denetimlerinde, sürücü ve araçlara ait belgelerin yanısıra, özelliklerine göre araçlarda bulundurulması zorunlu olan Emniyet kemerleri, ilkyardım çantası, yangın söndürme cihazı, okul taşıtı yazıları ile kırmızı ışıklı dur levhaları kontrol edildi.

Trafik Jandarması'nca bu kapsamda icra edilen Çocuk ve Gençlerin Korunması ile Servis Araçlarının kontrolüne yönelik özel Trafik denetiminde, 75 okul servis aracı kontrol edilmiştir. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği kapsamında yapılan denetimlerde 17 araca 6.566,00 TL idari yaptırım uygulanmış ve 2 araç trafikten men edilmiştir.

İl Jandarma Komutanlığı yetkililerince yapılan açıklamada; tüm paydaş kurumlarla birlikte geleceğimizin büyükleri çocuklarımızın güvenli seyahatlerini sağlamak adına her daim yollarda olunacağı, denetim ve kontrollere aralıksız devam edileceği ifade edilmiştir.

Bu haber 1094 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BASlN VAKFI GENEL KURULU YAPILDI
BASlN VAKFI GENEL KURULU YAPILDI
BELEDİYE BAŞKANI FİKRET ALBAYRAK KAYMAKAM CANI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.
BELEDİYE BAŞKANI FİKRET ALBAYRAK KAYMAKAM CANI MAKAMINDA ZİYARET...