Reklam
Reklam
KURBANINIZ MÜBAREK OLSUN
Bahadır KIBRIS

Bahadır KIBRIS

BAKIŞ AÇISI

KURBANINIZ MÜBAREK OLSUN

29 Ağustos 2017 - 13:17

Allah  nasip ederse  1. Eylül 2017. Cuma günü Kurban Bayramını idrak edeceğiz. Bütün Ümmeti  Muhammed (SAV )e  hayırlı  olsun  inşaallah. 
           Kurbanın kelime anlamı Allaha yakın olma anlamındadır. Keseceğimiz  Kurbanlar bizi Allaha daha çok yaklaştıracaktır. Bu bazı imanı zayıf olan kişilerin söylediği gibi hayvanların katliamı değil, tam aksine  Allah için fakirlere verilmek kaydıyla bir hizmet kervanıdır. Burada paylaşmak vardır. Yılda bir defa bile et yüzü  göremiyen fakirlere kesilen kurbanlar dağıtılır. Böylece  toplumda sosyal bir paylaşım sağlanmış olur. Ayrıca ekonomiye de canlılık kazandırılmış olur. 
          Bizi yaratan ALLAH CC. Hayvanı yaratan Allah.  CC. Kurban kesmemizi   bizden isteyen. ALLAH CC. Hal  böyle  olunca bunun ne sakıncası olabilir. Burada kurbanı kesen Müslümanın da niyeti Allahın rızasını kazanmaktır. 
            Kurban kesmek;  bizim mezhebimize göre vacip olan bir ibadettir. Bizi, Allah; keseceğimiz Kurbanlarla imtihan ediyor. İbrahim AS. . Hacer Annemiz ve oğlu İsmail AS. bu zorlu sınavı kazandılar. İnşaallah bizlerde kazanırız. Allah yolunda bu gün malını verenler yarında  ALLAH için CİHADA çıktıklarında canlarını vermekten çekinmeyeceklerdir. 
           İslām Alemi perişan  olmuş, oluk oluk Müslüman kanı akarken biz acaba gerçek bayram yapabilecekmiyiz?  Allah mazlum ve mağdur   kardeşlerimizin  yardımcıları olsun. Müslümanlar olarak Allah rızası için Kıyama kalkmadığımız müddetçe bu zulümler durmayacaktır. 
                Sevgili kardeşlerim varmısınız? Sadece Allah rızası  ve bu ilahi davanın  hakimiyeti için İbrahim olup ateşte yanmaya, İsmail
 olup Kurban olmaya Yusuf olup kuyuya atılmaya. 
            Biz bu bayramda çifte bayram yapacağız. Bizim için bayramın Cuma gününe gelmeside Allahın bir lütfudur. Bayramda büyükler,  Ana babalar ve hastalar ziyaret edilmeli, 
 bu arada da mezarlık ziyaretleride unutulmamalıdır. 
              Bayram da Kurban'la  beraber Arefe günü sabah namazın da başlayıp dördüncü günü ikindi namazına kadar devam eden TEŞRİK tekbirlerini getirmeyide unutmayalım inşaallah. 
             Kevser suresinde Allah CC. Efendimize hitaben: Rabbin  için Namaz kıl, Kurban kes ayeti Efendimizi rahatlattığı gibi bu ümmetide rahatlatacaktır.
             Biz ibadetlerimizi sadece Allah'ın rızasını  kazanmak için yaparız. 
             Allah CC. Buyuruyor; Deki; Şüphesiz benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm  alemlerin Rabbi olan Allah içindir. (Enam. 162. )
             Bütün  ibadetlerimiz de olduğu gibi Kurban hususunda  da samimi olmalı ve ortaklarımızı iyi seçmeliyiz. 
              Onların (kurbanlarının )ne etleri nede kanları Allaha ulaşır. Fakat ona sadece sizin takvanız ulaşır. (Hac. 37)
             Hayırlı ve huzurlu, kazasız belasız  bayramlar  geçirmemize ve İslam aleminin kurtuluşuna , birlik ve beraberliğine vesile olması dileğiyle bütün ümmeti  Muhammed( SAV)in bayramlarını tebrik ediyorum. Allaha emanet olunuz.                        

Bu yazı 2229 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar