Reklam
Reklam
MAKAM VE MEVKİLER BİZE EMANETTİR
Bahadır KIBRIS

Bahadır KIBRIS

BAKIŞ AÇISI

MAKAM VE MEVKİLER BİZE EMANETTİR

10 Nisan 2018 - 15:39

İki cihan serveri Hz.Muhammed (sav)Efendimiz, alemlere rahmet olarak gelmiş ve dünya hayatı boyunca hiçbir zaman şahsını düşünmeyerek ümmetinin felaha kavuşması için Allahü Tealadan almış olduğu vahiyleri hem hayatına uygulamış hem de anlatmıştır. Şüphesiz ki o ne söylemişse Allah (cc)'ın kendisine bildirdikleriyle konuşmuştur.

 

Gerek Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerime gerekse de Allah Resulü (SAV)'in sözlerine baktığımızda, her iki kaynağın temasının insanların dünya ve ahiret mutluluklarına yönelik olduğunu görürüz. Zira derinden düşünmeye gerek olmadan, Allah ve Resulü örnek alındığı takdirde yeryüzünde dövüş ve kavganın yerini barış ve hoşgörünün, kardeşlik ve bir arada yaşama kültürünün hakim olduğu görülecektir. Hangi alanda olursa olsun, kişinin kendisi dışındakileri de kendi nefsi olarak kabul etmesi ve herkesin malını, canını, ırz ve namusunu en az kendi değerleri gibi kutsal görmesi yer yüzünde huzurun hakim olmasını temin edecektir.

 

Günümüz dünyasında hasretini çektiğimiz değerler manzumesi, ne yazık ki hasretimiz olmaya devam etmektedir. Daha önce sizinle paylaştığım "Evet torpilin olduğu yerde adalet olmaz" yazımda da belirttiğim gibi, hak ve hukuku çiğneyerek adaletin ayaklar altına alındığı bir zaman diliminden bahsediyorum. Hak etmediği halde haksızlık yapmak suretiyle kul hakkını hiçe sayarak bir arada yaşama kültürüne 
 darbe vuranlardan bahsediyorum. Liyakati hiç kabul ederek yandaş ve tepeden gelen telefonla kalemini haksızlıklara kullananlara sesleniyorum. Belki de kendi geleceklerinin basamakları olarak gördükleri ve böylece vicdanlarını kiraya verenlere sesleniyorum. Emanetçi olarak durdukları makamlarında bir gün oturmayacaklarını, ellerinde tutulması gerektiğinde kendilerinin de ellerinden tutulmayacağını göz ardı edenlere haykırmak istiyorum. Bütün değerlendirmelerini bilgi ve beceri ve de temsilde var olan hakkaniyete göre değil, dünya görüşleri çerçevesinde imza atanlara duyuruda bulunmak istiyorum. Dün başka siyasi otorite var iken koltuklarının altında masalarının üstünde başka gazete ve dergileri bulunduranlar, iktidar değişiminde yeni oluşuma göre duruş sergileyen yarınsız şahsiyetlere seslenmek istiyorum.  

 

"Allah sizin dış görünüşünüze ve mallarınıza bakmaz. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar." (Müslim, Birr, 33; İbn Mâce, Zühd, 9; Ahmed b. Hanbel, 2/285, 539) Elbette o günler gelecektir. 

Şüpheniz olmasın, bu dünyada yaptığımız her şeyden hesaba çekileceğiz. Sırf yukarılardan telefon geldiği için hakkını gasp ettikleriniz sizden hakkını alacaktır. Çünkü o gün "Boynuzsuz koyun boynuzlu koyundan hakkını alacaktır".

Allahım, haksızlık etmekten ve haksızlığa uğramaktan, zulüm etmekten ve zulme uğramaktan sana sığınıyoruz
Makamlar,mevkiler,paralar bütün hayatın şaşalı ve debdebeli yaşamları hepsi gelip geçicidir.Makamlar insanlara hizmet için vardır.Buralar da hizmet verilmezse hesabıda ağır olacaktır.Mutlaka bu makamlarda ehil kimseler görevlendirilmelidir.
            Yurt içinde her türlü emniyet ve güvenliğimizi sağlıyan ,10Nisan 1845yılında kurulan Polis Teşkilatımızın173.cü kuruluş yıldönümünü kutluyoruz...Cennet Vatanımızı içeride ve dışarıda savunurken şehit olan Polis ve Askerlerimizi rahmetle anıyor,yaralı gazilerimize de Allah dan şifalar diliyoruz.Allaha emanet olunuz.

Bu yazı 60939 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar